Så anordnar du en välgörenhetsgala

En välgörenhetsgala är ett perfekt sätt att samla ihop pengar på till ett specifikt ändamål eller organisation. Det är ett väldigt smidigt, kul och fiffigt sätt att samla ihop pengar till något som kommer göra skillnad. Samtidigt kommer alla gäster att få en trevlig och minnesvärd kväll.

Att samla ihop pengar till en välgörenhetsorganisation är inte alltid det lättaste, då man måste kunna hitta olika sätt och vägar att nå ut till så många som möjligt. Detta för att kunna få ihop så mycket pengar som möjligt. Att anordna en gala är ett väldigt bra sätt att göra detta på, då man bjuder in människor på ett trevligt event fyllt med aktiviteter att spendera pengar på. Ofta har dessa galor ett mål som avser hur mycket man vill och behöver att få in under kvällen för ändamålet.

Pengarna från en välgörenhetsgala kommer in på flera olika sätt. Till att börja med får alla gäster köpa sig biljetter och platser för att kunna få delta under galan. Den största delen av dessa pengar går till ändamålet och på så sätt har man fått in en del av pengarna. Sedan brukar man även under kvällen se till att bjuda på en auktion av något slag där man säljer olika föremål eller tjänster för att få in ännu mer pengar till organisationen. Även dessa pengar går direkt till ändamålet och välgörenhetsorganisationen.

Förutom detta så brukar man också be om donationer under kvällen för att kunna uppnå sitt mål och kunna dra in så mycket pengar som möjligt.

Finansiering och sponsring

Ofta när man anordnar en välgörenhetsgala eller ett event så brukar man få det mesta sponsrat inför kvällen. Alla saker som ska säljas på auktionen, maten, borden, dekorationer och mycket mer brukar vara sponsrade för att man inte ska spendera så lite av pengarna som kommer in som möjligt.

Något som däremot kan kosta och som man kan behöva betala för är själva lokalen. Många gånger kan man även genom ett samarbete få även detta sponsrat, men ibland måste man betala.

Ska man anordna en gala för första gången och inte vet hur man ska få ihop pengarna för lokalen, kan man alltid använda sig av https://www.fakturino.se/foretagslan/ för att få hjälp med ett litet lån. När lokalen ska hyras kan man då betala det med det lånet som man har tagit för just detta.

Det gäller endast att se till att kunna få lokalen så billigt som möjligt för att man ska ha så lite kostnader som möjligt inför en sådan gala.