Organisera ett eget välgörenhetsevent

Välgörenhet är en viktig del av lidande människors och djurs liv då olika initiativ kan göra deras tillvaro lite lättare på olika sätt. Det kan handla om mat och kläder, utbildning, rent vatten, frihet eller specialutrustning som de på annat sätt inte kan uppnå. I Sverige finns det ett stort antal välgörenhetsorganisationer som man kan vända sig till om man vill bidra med pengar, föremål eller tjänster och genom olika organisationer kan man också volontärarbeta utomlands inom det område som man brinner för. Valen är många och man kan vara med i ett flertal olika projekt om det finns många olika saker som man tycker är viktiga.

Om man vill kan man ta egna initiativ och hitta på olika events för välgörenhet om man inte bara vill donera saker och här kan man hitta mycket

hjälp i sociala medier som både ger dig den uppmärksamhet du behöver liksom hitta sponsorer och supporters som vill stödja din värdiga sak. Ett typiskt initiativ är att göra en fysisk bragd, som att till exempel springa Tjejmilen eller Marathon-loppet eller ta hand om utsatta barn eller bidra med presenter som en blöjtårta till fattiga och nyblivna föräldrar. Genom att vara ute i god tid man kan presentera sin sak och sedan uppmuntra folk att dela dina bloggar, Facebookinlägg eller Instagram-bilder. Detta fungerar också som en bra motivation för en själv så att man ser till att vara i form att utföra bragden; det kommer att finnas många människor som hejar på dem.

Vill man inte springa långt eller utföra någon annan fysiskt krävande bragd kan man även hitta på många andra idéer för att stötta en viktig välgörenhet. I England är det till exempel vanligt att man helt enkelt rakar av sig håret för att rädda herrelösa hundar och i USA sätter många i gång handarbetes-projekt där man uppmuntrar så många som möjligt att sticka rosa mössor för bröstcancer eller att virka filtar för föräldralösa barn. Det finns inga regler för vad man vill göra!

Du kan i princip göra vad som helst för att stödja ditt favoritändamål och vad du än väljer kommer det att både ge tillfredställande resultat, uppmärksamhet åt det du vill hjälpa till med liksom att inspirera andra att också ta liknande initiativ. Spela luftgitarr i fem timmar för att främja forskningen om dyslexi, cykla till Paris för att hjälpa hemlösa, dreja skålar för katter utan hem. Valet är ditt både vad gäller välgörenheten och aktiviteten. Det viktigaste av allt är att du visar att du vill hjälpa till. Genom att föregå med gott exempel kommer många att vilja göra detsamma, och det är väl den viktigaste välgörenheten av alla? Låt därför din fantasi flöda fritt.