Vin för välgörenhet

Är det enda du är intresserad av en lugn kväll med pinot grigiot eller ett annat vin du gillar? Önskar du samtidigt att du kunde göra något som förändrade världen eller att du kunde bidra till att den blev en bättre plats? Kanske kan du kombinera dessa två saker.

Använd ditt vinintresse

Du kan använda intresset för den pinot grigiot du älskar för att bidra till att de som behöver hjälp får det. Det behöver inte vara så komplicerat. Till exempel kan du sätta ihop en korg med ost och pinot grigiot som du auktionerar ut för välgörande ändamål. På det sättet kan du få in pengar som du kan skänka direkt till någon av de organisationer som arbetar med välgörenhet. Till skillnad från vad många tror är det pengar de vill ha mest. Att få in till exempel mat, kläder och saker innebär ett stort jobb i att sortera och ordna så att rätt person kan få rätt sak. Framför allt när det gäller nödinsatser i andra länder blir det en mycket mer kostnadseffektiv och bra hjälp om de får pengar. Då kan de använda dem för att ge den hjälp som behövs mest, till dem som är mest utsatta.

Skapa ett större projekt

Vill du spinna vidare på att kombinera pinot grigiot och välgörenhet går det att göra det till ett större projekt. Tänk på det som att du ska göra en affärsverksamhet av ditt vinintresse – med skillnaden att alla pengar du får in ska gå till välgörenhet. Lägger du mer tid på det kan du hitta vilka former som fungerar och fler människor har en chans att hitta till dig. Att regelbundet sälja eller lotta ut saker för att få in pengar till välgörande ändamål kan göra att fler vill delta. På det sättet blir det möjligt att få in mer pengar för samma sak. Kanske kan du få sponsorer eller så kan någon bidra med att skänka saker som kan kombineras med pinot grigiot i en utlottning. Det finns många olika vägar, bara din fantasi sätter gränser för vad du kan göra.