Hitta ett bra jobb att kombinera med frivilligarbete

Det är så givande att hålla på med frivilligarbete och välgörenhet. Samtidigt behöver de flesta av oss också jobba. Då är det smart att hitta ett arbete som du kan kombinera med dina viktiga åtaganden på fritiden.

Hitta jobb

Om du arbetar mycket frivilligt eller håller på med välgörenhetsprojekt behöver du ett jobb som inte tar för mycket kraft eller energi. Det bästa är naturligtvis ett välbetalt jobb på halvtid, men det är inte alltid så lätt att finna sådana jobb. Om du har ett arbete nu, så kan det vara smart att du frågar dig hur ditt nuvarande arbete påverkar din fritid. Hur är arbetstiderna? Har du flextid? Tar det lång tid att pendla? Har du ett arbete som du tar med dig hem, antingen i form av tid eller emotionellt? För att hålla i det långa loppet, vilket är viktigt om du arbetar frivilligt och anordnar välgörenhet för att hjälpa människor, så kan du behöva göra aktiva val. Ibland kan det vara smartare att arbeta med något helt annat, som ekonomi eller administration, för att ha mycket kraft för människor på fritiden. Gå in på Bravura för att hitta lediga jobb i Göteborg, de har massor av jobbmöjligheter både för dig i början av karriären och för dig med erfarenhet. Du hittar jobb inom IT, ekonomi, teknik, marknadsföring och försäljning. Faktiskt väldigt bra jobb som ger dig god erfarenheter till ditt frivilligarbete.

Hjälpa människor

Att hjälpa människor ger väldigt mycket, men det tar också tid och kraft. Därför kan det vara riktigt smart att arbeta inom IT, administration eller marknadsföring när du jobbar frivilligt. Dels gör du olika saker på arbetet och fritiden, vilket ofta gör oss mer kreativa. Dels får du både kontakter och bra kunskap som du kan använda när du hjälper hemlösa människor eller djur, samlar in pengar eller skapar välgörenhetsevent.