Skänk bort julklappar till behövande  

I jultider är de flesta lite mer givmilda och generösa, och letar efter sätt att kunna göra något extra för någon annan. Samtidigt finns det många behövande som varken får ett ordentligt julfirande, julklappar eller har råd med presenter till sina barn. Nu finns det flera sätt att skänka bort julklappar eller pengar till julklappar för att alla familjer ska ha möjligheten att få en riktigt god jul.

Ge färdiga presenter till barnfamiljer

Det finns många organisationer att vända sig till för att skänka eller få hjälp med julklapparna. För ett par år sedan startades Julhjälpen upp och finns nu i de flesta stora städer i Sverige. Deras mål är att samla in pengar, Christmas gift box on wooden backgroundpresenter och mat för att sedan dela ut dessa till familjer och ensamstående med ekonomiska svårigheter. Responsen har blivit enorm och det märks att julen är viktigt för svenskarna då många vill bidra till att alla ska ha en god jul. Även stadsmissionen brukar ha olika insamlingar för att kunna dela ut julklappar till behövande.

Se vilka som är behövande

Det finns fler julklappar att ge än just inslagna presenter till barnfamiljer. Det finns många hemlösa ute på gatorna som säkert uppskattar en extra slant, en värmande kopp kaffe och ett par extra vantar eller en filt. Självklart är detta lika viktigt året om, men just i juletider kan det värma lite extra och en god jul-hälsning med mycket hjärta i är uppskattat av oss alla.

Bjud in alla i värmen

De ekonomiskt utsatta blir ofta ännu mer synliga under julen då det är en kommersiell högtid där vi räknar med att alla ska ha råd till julmat, firanden, presenter och allt som tillhör. En vacker julklapp är att se alla i ens närhet, grannar, barnens vänners familj eller hen du alltid hälsar på i snabbköpet. Var uppmärksam på hur de mår och hur deras planer ser ut, och bjud in så många som möjligt i ditt julfirande på både stort och litet sätt. Ibland är välgörenheten till de i vår närhet som vi inte alltid riktigt ser den absolut finaste.