Välgörenhet och volontärarbete utomlands

we need you

Ett år som volontärarbetare i ett annat land kan ge minnen för livet men också nyttiga erfarenheter för fortsatt arbete både utomlands och inom landet. Många ser det också som en möjlighet att resa och att under tiden få uppehälle och mat betalt. Det är inte alltid en dans på rosor och absolut ingen nöjesresa, för du ska vara beredd på att jobba hårt och dessutom gratis. Om du däremot känner att du vill göra något gott för naturen, djuren eller andra människor är detta en chans för dig. Dessutom kan du knyta viktiga kontakter för framtiden.

Vi kan också ta emot volontärer

Även Sverige kan ge en chans till volontärer från andra länder att skaffa sig erfarenheter. Ett nytt projekt där EU-volontärer kan jobba inom lantbruk har startats av den europeiska solidaritetskåren inom EU. Målet är att bekämpa arbetslösheten bland ungdomar och att öka samhörigheten mellan invånarna i de europeiska länderna. Det kan röra sig om skogsröjning eller annat naturvårdsarbete som behöver bli gjort. Uppdragsgivarna kan ta emot volontärer, praktikanter eller ge lärlingsanställning. Volontärerna får pengar för boende, uppehälle och fickpengar samt i vissa fall betald resa. Detta är en chans för alla ungdomar mellan 18 och 30 år som vill prova på att bo i annat land inom Europa, göra något gott för den europeiska naturen och skaffa sig erfarenhet.

Vill du också jobba som volontär?

Vill du också ut och se världen och samtidigt jobba som volontär? Till länder i fjärran betalar du oftast din resa själv. Om du ser det som en investering i din framtid kan du gott låna pengar från till exempel snabbfinans.se för att finansiera resan. Vart vill du åka? I Costa Rica vill man värna om den biologiska mångfalden och här kan jobba inom en rad olika projekt som att observera sköldpaddor, ta hand om naturen eller hjälpa till i en djurpark. I Thailand kan du hjälpa utsatta barn genom att delta i arbetet på ett barnhem eller undervisa i engelska. Valmöjligheterna är oändliga för dig som har viljan att lära, hjälpa och upptäcka!