Starta ett företag med fokus på välgörenhet

Vi lever i ett privilegierat land där de flesta har tak över huvudet och mat på bordet, men även här finns det människor som far illa och tvingas sova ute eller går hungriga. Runt omkring i världen finns det också många människor som lider av fattigdom och sjukdomar. På grund av det finns det ett flertal som känner att de vill göra något, men inte riktigt vet hur. Ett sätt att hjälpa till kan vara att starta ett företag där välgörenhet utgör en del av eller hela verksamheten.

För att kunna starta ett företag krävs dock startkapital. Det är naturligtvis bra om du har en bra grundplåt själv, men annars finns det möjlighet att ta ett förmånligt företagslån för att finansiera uppstarten. Hos Qred kan du få ett smidigt företagslån utan dolda avgifter, startavgifter och utan bindningstid.

Hur driver man företag med välgörenhet som fokus?

Du kanske funderar på hur du ska kunna ha välgörenhet som fokus i ett vinstdrivande företag. Är inte själva idén när det gäller välgörenhet att skänka bort pengarna? Jo, förvisso är det så, men ett sätt kan vara att ordna olika erbjudanden eller event där pengarna går till välgörenhet. I den här artikeln kan du till exempel läsa om hur en butik anordnade en modevisning för att kunna skänka pengar till välgörenhet. Det går också bra att ge en del av vinsten för vissa varor till välgörenhet. Var dock noga med att redovisa var pengarna går eftersom många människor idag är rädda för aktörer som inte är seriösa och behåller pengarna själv. Genom att vara transparent i din redovisning undviker du sådana misstankar.

Vänd dig till en trygg långivare när du tar företagslån

Idag svämmar marknaden över med långivare som erbjuder företagslån och som vill ha dig som kund. Det gör att det naturligtvis finns både bra och mindre bra aktörer. Hos Qred kan du vara säker på att du får bra villkor och ett tryggt lån. Hos många långivare smyger det till exempel sig in dolda avgifter som är lätta att missa när du tecknar lånet. Sådant behöver du inte oroa dig för hos Qred. Du behöver heller inte vara rädd för att du binder upp dig på lång tid eftersom lånet inte har någon bindningstid.

För att lyckas med ditt företag är det verkligen a och o att du hittar en bra och pålitlig långivare som vill dig och ditt företag ert bästa.

Fördelar med att låta välgörenhet ingå i företaget

Naturligtvis ska glädjen över att kunna ge andra ett bättre liv vara i fokus när du sysslar med välgörenhet. Det förändrar emellertid inte att det inte även finns andra fördelar. När ditt företag skänker pengar till välgörenhet skapar du positiva associationer kring ditt varumärke, något som gör att människor gärna vänder sig till dig när de behöver en tjänst eller vara. Det kan med andra ord ge dig ett mer framgångsrikt företag när du skänker bort pengar trots att många tror att det är tvärt om.