Ge pengar till välgörenhet istället för julklappar  

En av de senaste trenderna när det kommer till välgörenhet är att ge bort det i julklapp och födelsedagspresenter. Den perfekta presenten för den som har allt! Detta blev till och med årets julklapp 2015 och flera olika slags gåvopaket för välgörenhet dyker upp hela tiden. Inför julen finns det en mängd olika gåvopaket och kort att ge bort för att sponsra olika välgörenhetsorganisationer.

En get i presentFamily receives turkey at food and clothing drive

En av de populäraste välgörenhetspresenterna förra året var att ge bort en get. Det låter som en lite rolig grej, är överraskande att få i paketet och självklart går inte geten till mottagaren utan skänks bort till en familj som verkligen behöver den. Behövande i Nepal får en get och utbildning inom djurskötseln, för att sedan kunna försörja sig och starta ett bättre liv med hjälp av geten. För en ganska liten peng som inte betyder mycket för oss här, så kan en hel familj få en bättre framtid.

Låt mottagaren själv bestämma

Presentkort på välgörenhet är också en ny grej som dykt upp och snabbt blivit populär. Givaren bestämmer själv summan och köper ett presentkort, och mottagaren får sedan välja och skicka in till vilket ändamål som pengarna ska gå till. En lite roligare present då mottagaren själv får göra ett aktivt val och ta ett beslut som känns helt rätt i hjärtat.

Trendiga pärlarmband

Just när det kommer till presenter så kan det vara kul att få en liten symbolisk sak i samband med att pengar skänks till välgörenhet. Som tur är finns här en hel uppsjö med småpresenter som har en större betydelse och baktanke. Ung Cancer blev kända för sina enkla pärlarmband med texten “Fuck Cancer”, som snabbt blev otroigt populära och drog in mycket pengar. Efter det växte sig trenden allt större och idag går det att hitta smycken, blommor, godis och en mängd andra småsaker som man får genom att skänka en summa till någon form av välgörenhet. Ett smart knep för att få fler att bidra till en bättre värld, och en perfekt julklapp eller present till den som inte önskar sig något särskilt.

Välgörenhet som inte kostar pengar

Många vill bidra till välgörenhet och hjälpa andra utsatta människor men känner att de inte riktigt har ekonomin till att göra det. Men det finns så många sätt att hjälpa till på som inte kostar någonting. Att ställa upp, vara redo att ge lite av sin tid och att se människorna runt omkring än räcker på många sätt längre än vad en liten peng till en insamling gör.